Alle berichten van admin

Statuten

1.
De stichting heeft ten doel:

Het inzamelen van sponsorgelden ten behoeve van in het bijzonder Stichting Kinderen Kankervrijj, statutair gevestigd te Amsterdam en met correspondentieadres Postbus 325, 1180 AH Amsterdam, welke stichting als doel heeft het ondersteunen van de kinderoncologiezorg en/of andere rechtspersonen die actief zijn op het gebied van kankerbestrijding bij kinderen, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

2.
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het jaarlijks deelnemen en/of (mede) organiseren van een vier en twintig uurs skatemarathon en/of andere activiteiten en evenementen.

3.
Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door:

a.   Periodieke en andere giften als bedoeld in de artikelen 6.32, 6.34 en 6.35 van de Wet inkomstenbelasting 2001 (of de regelgeving die daarvoor in de toekomst eventueel in de plaats komt.
b.   Subsidies en bijdragen
c.   Erfstellingen, legaten en lastbevoordelingen; en
d.   Alle andere verkrijgingen en baten

.

Bestuur

Het bestuur van Stichting Ambuskaters voor Kika bestaat uit:

Eduard van Belle  Voorzitter:

Eduard van belle

 Michel Blom  Penningmeester:

Michel Blom

 Patrick  Secretaris:

Patrick Scheffer

jaap de jong  Algemeen lid & Logistiek:

Jaap de Jong

   Algemeen lid & PR:

Vacant

Verslag 2013

6 september 2013 was het weer zover, de ambuskaters reisden voor de 8ste keer af om mee te doen met de raps24kika. Dit jaar met 3 teams, 1 solorijdster (Esther) en het logistieke team bestaande uit Jaap, Paula, Patrick en Max, dit zijn de ambuskaters.

Het konvooi bestond uit 1 ambulance, 1 vrachtwagen met materiaal en 1 personenwagen. Helaas minder rijders dit jaar maar de sfeer was er niet minder om.

Rond 8 uur in de ochtend vertrok het ambuskaterkonvooi richting Biddinghuizen om daar 24 uur op het terrein van Flevonice te gaan skaten voor KIKA.

Rond 10 uur arriveerden we en werden welkom geheten door Rick, van de organisatie, die al jaren begint te lachen als wij aankomen. Niet op de laatste plaats omdat de ambuskaters dit evenement zo groot hebben gemaakt maar ook omdat onze aankomst nooit onopvallend of onopgemerkt blijft.Zoals het in een goed team hoort werden alle handen uit de mouwen gestoken en ons kamp voor de komende 24 uur was geheel gereed om kwart voor 12.

Het kamp bestond uit 2 bungalowtenten, een aantal 1 en 2 persoonstenten, 2 grote partytenten, ambulance en de vrachtwagen met eten en drinken en massageruimte. Het team van Henk Boer druppelde ook binnen (GGD Flevoland). Ruim voor de start waren de ambuskaters compleet.

Nog 3 uur voor de start dus iedereen had de tijd voor zichzelf om wat te eten, drinken, bij te kletsen, rondje skeeleren ter verkenning en Michel Blom verkende alle tenten van de tegenpartij zodat alle tegenstanders weer op de hoogte waren dat wij aanwezig zijn.

(tip, als je heel nodig naar het toilet moet ga zonder Michel hij blijft overal kletsen dus voordat je er bent).

Om half 3 was de briefing voor alle rijders om 15 uur zou het startschot gegeven worden. Onze teams en solorijdster waren er klaar voor.

Na een jaar wachten klonk om 15 uur het startschot, dit jaar werd dat gedaan door Marianne Timmer. De 10de editie was begonnen met totaal 69 teams inclusief solorijders. (1ste editie waren het nog maar 6 teams). Het is nu ook een internationaal evenement, er deden teams uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, België en Tsjechië mee. De weergoden waren ons de eerste uren goed gezind, prachtig weer, wel warm om te rijden maar het mocht de pret niet drukken.

De eerste uren rolden langzaam voorbij, vergezeld van een beetje regen, waardoor het wat afkoelde. De sfeer in ons kamp was erg goed en gezellig. Voor de 3 teams was het een estafettetocht maar Esther moest dit alleen gaan voltooien zonder aflos, wat een enorme prestatie op zich is. Tijdens haar ronden werd ze regelmatig vergezeld door 1 of 2 rijders van de ambuskaters, Patrick zorgde voor de bananen en wat drinken die hij haar dan aanreikte bij het wisselpunt zodat ze gewoon door kon gaan.

Na een paar uur skeeleren moest de innerlijke mens bijgevoerd worden. Het logistieke team had een heerlijke maaltijd voorbereid en iedereen kon genieten van een heerlijke pastaschotel, gekookt door Jaap, Paula en Michel en uitgeserveerd door de koks Patrick en Max. Ondertussen werd er flink door geskeelerd en de avond ging zijn intrede doen. Wat ik persoonlijk altijd het leukste vind, het gaat donker worden overal op het terrein gaan de lampen aan, de vuurkorfjes, etc.

De organisatie had de Europese kampioen inline skaten naar dit evenement gehaald om de snelste rondetijd neer te zetten omdat deze ronde voor het eerst gereden werd was die er nog niet. Erg snel was hij niet want Jake en Mandy hebben hem zelfs een ronde bijgehouden. Maar hij kon gezellig kletsen volgens Mandy maar goed zij kon hem niet want ze vond het nodig om aan hem te vragen of hij ook regelmatig skate. Zaterdag had hij 2 wedstrijden om een kleine indruk te geven was het antwoord. Ons team werd rond 23 uur aangevuld met een extra masseur Herman zodat Paula dit niet alleen hoefde te doen.

Het werd 24 uur, de muziek ging uit, de speaker stopte ermee voor de nacht en als Michel ook stil was geweest had je bijna alleen de wieltjes gehoord van de skeelers. In het begin van de nacht bleef het droog, rond half vier is er flink wat regen gevallen, het exacte tijdstip weet ik niet want ik lag even te slapen. Vermoeidheid begon ook van Esther tol te eisen en nam ook een slaappauze om erna weer fris en fit verder te kunnen. En dan komt het mooiste moment van dit evenement, de opkomst van de zon. Langzaam komt de dag tevoorschijn, het kamp tot leven, mensen worden wakker op het kampeerterrein, de muziek op het terrein gaat weer aan. Dan weet je ook dat de laatste uren zijn ingegaan en die gaan altijd snel voorbij. Anouk van de meldkamer met aanhang kwamen ons voorzien van een heerlijk pannenkoeken ontbijt met een variatie aan smaken.

Om 9 uur was de speaker er weer en zoals we gewend zijn wat dit Jannes, Die begint met praten en stopt pas als de prijsuitreiking is geweest, dus Michel heeft hier zijn meerdere in moeten erkennen. Ze hebben wel hetzelfde nivo, het gaat nergens over. In de loop van de ochtend, moest Patrick nog van wat eieren af, gebakken en gekookt. Langzaam begon iedereen tussen het rijden door met de afbraak van ons kamp. Helaas viel er nog wat regen maar op het eind is alles toch nog redelijk droog ingepakt.

Het laatste uur ging in, dat geeft altijd een aparte sfeer vind ik, een gezellige onrust of zoiets, je begint de vermoeidheid te zien van de deelnemers en toch blijft het gezellig, iedereen wordt aangemoedigd om die zware laatste loodjes door te rijden. Esther moet nog even doorbijten gesteund door Richard die haar uit de wind houdt en zij weet zich de laatste uurtjes ook gesteund door de kids en Michiel.

En dan klinkt het eindsignaal, de laatste rijders mogen nog over de finish, helaas voor Nick was hij net iets te laat om deze ronde nog officieel mee te laten tellen maar in totaal heeft hij een geweldig prestatie neergezet. Evenals Jake die als jongste deelnemer maar liefst 10 volle ronden heeft gereden. Dus Michel moet volgend jaar uit gaan kijken voor Jr. Zoals ieder jaar hebben de ambuskaters een thema en dit jaar was dat piraten.

Voor de laatste ereronde kwamen de zwaarden ooglapje, papegaaien, hoofddeksels, schmink, kostuums en houtenpoten tevoorschijn. Traditie en een soort ongeschreven regel is geworden dat de ambuskaters als laatste over de finish rijden zo ook dit jaar weer.

Half vier begint de prijsuitreiking en wordt bekend gemaakt wat het opgehaalde bedrag is eindelijk haalt men de microfoon uit handen van Jannes. De prijzen worden uitgereikt en nu het belangrijkste, het bedrag.

Dit jaar een recordbedrag van 72977 euro opgehaald, allemaal voor KIKA.

Dat is het resultaat van alle rijders die mee hebben gedaan en niet alleen de ambuskaters. Tot nu toe is het ieder jaar hoger geworden dus er is goede hoop voor volgend jaar. Rien Schimmel van KIKA heeft in zijn toespraak nog eens goed duidelijk gemaakt waarom het zo belangrijk is om onderzoek te doen naar kinderkanker. Daarom is het fijn dat we met z’n allen op een sportieve, gezellige manier geld op kunnen halen voor deze kinderen.

Alle ambuskaters bedankt voor hun inzet en gezelligheid, zonder elkaar hadden we deze prestatie niet neer kunnen zetten.

Nu op naar  RAPS24KIKA  2014. (ik gok op 5 en 6 september)

Verslag 2010

3 en 4 september 2010 hebben de ambuskaters alweer voor de vijfde keer meegedaan aan de raps24kika. Een lustrum.

Om dit kracht bij te zetten hebben de ambuskaters geprobeerd om met zoveel mogelijk teams aan de start te verschijnen. Een hele organisatie welke door het bestuur van de ambuskaters ter hand is genomen. Dit konden wij niet alleen, naast de 5 teams waren er ook een cateringteam,en een ondersteuningsteam en een fotoregistratie team.

De doelstelling van de ambuskaters is om zoveel mogelijk geld op te halen voor KIKA. Daarom is er aan iedereen die meedeed aan de raps24kika een fysieke bijdrage en een geldelijke bijdrage gevraagd. Van deze bijdrage is het vervoer,eten en verblijf daar betaald.

Vrijdag ochtend om 7 uur 30 verzamelde de ambuskaters aan de ambulancepost op de waldorpsstraat. Hierbij werden naast ieders persoonlijke uitrusting de spullen in de bus geladen en werd de ggd ambulance welke meeging die kant op ingeladen. Hiernaast was er ook nog een witte kruisbus met wel 3 tenten en een cateringcamper.

Om 8 uur 45 vertrokken de ambuskaters in colonne richting Biddinghuizen. Rond de klok van 11 uur kwamen wij aan en werden wij hartelijk door het ambuskaters team uit flevoland en de organisatie van de raps24kika ontvangen. De organisatie had voor ons de beste plek gereserveerd!

Na aankomst hebben we gezamenlijk ons kampement opgebouwd. Dit kampement zag er al zeer indrukwekend uit. 2 slaaptenten met stretchers, 1 massagetent, 1 zeer grote partytent, 1 witte kruis bus een ggd ambulance en een camper. Om 12 uur was het kamp klaar en konden wij ons voorbereiden op de start. Dit bestond uit het inschrijven van de teams door de teamcaptains waarbij een ieder een transponder kreeg voor de ronderegistratie en het klaarmaken van de skates en kleding. Daarnaast werd de strategie voor de race besproken. Door een ieder werd al even de prachtige baan van Flevonice getest en hij lag er weer super bij. De afstand van het rondje was alleen wat groter dan voorgaande jaren en dat was even wennen voor ons. Ipv  2,7 km was het rondje  4,1 km.

Ieder ambuskate team kreeg een door onze sponsor Rollerwave (alweer voor de vijfde keer) aangeboden shirt uitgereikt. Ieder team zijn eigen kleur en met een mooi plaatje en tekst van KIKA en de ambuskaters. Daarnaast kreeg een ieder een persoonlijke bidon uitgereikt, welke gevuld kon worden met heerlijk gekoeld water dankzij een van onze sponsors.

Het cateringteam was ondertussen ook niet stil blijven zitten en verzorgde een heerlijke broodmaaltijd. De masseurs werden ingeschakeld om de spieren alvast los te maken en menig rolletje tape werd gebruikt om ons strak aan de start te laten verschijnen.

Om 15 uur mochten we dan eindelijk beginnen. Na het startschot van Jan maarten Heideman vertrokken in totaal 42 teams aan de raps24KIKA. De race is een estafette race wat betekent dat er van het team altijd een iemand in de baan  moet zijn en doormiddel van een estafettestokje werd er steeds in de wisselzone gewisseld.

Dit jaar waren de weergoden ons eindelijk eens goed gezind waardoor er heerlijk hard gereden kon worden op een droge warme en bijna windstille baan. Terwijl de ambuskaters op de baan hun rondjes reden werden zij luidkeels aangemoedigd door de rest van het team.

Het cateringteam had voor een ieder een heerlijke macaronimaaltijd voorbereid bij de brandweercollega’s van de dedemsvaartweg en deze werd goed ontvangen door de ambuskaters! Rond 21 uur trad de duisternis en ook wel de koude in. Maar door de goede baanverlichting en terras verwarmers welke voorzien waren door gesponsord gas hadden wij hier weinig last van.

De masseurs begonnen nu toch wel overuren te draaien,een blaartje hier een pijntje daar of gewoon even de spieren soepel maken het was super dat je dit allemaal in ons eigen kamp kon laten doen. In de nachtelijke uren werd door een aantal van ons even snel een stretcher gebruikt om toch nog wat te rusten maar het merendeel bleef wakker en moedigde elkaar de nacht door. In de nacht werden de ambuskaters weer verblijd met een heerlijk warm soepje door het cateringteam. Het cateringteam had het dit jaar weer prima voor elkaar, als jet klaar was met je ronde stond er altijd van alles te eten en te drinken en had je ergens trek in dan werd het voor je geregeld.

Om 7 uur werd het weer licht en gelukkig kwam het zonnetje ook weer op. Dit gaf echt prachtige plaatjes en het was geen straf om dan met een  mp3 speler op door de polder te skaten. We werden blij verrast door Sandra en Ingrid van de CPA (of MKA??)  die al heel vroeg van huis zijn gegaan om voor alle ambuskaters pannenkoeken te bakken. Dames bedankt! Dit was een prima bodem om de rest van de race tot een goed eind te brengen.

Om 8 uur werd het massageteam afgelost door 2 verse masseurs. De dames konden nog flink aan de bak daar bij menigeen de spieren toch wel wat gingen tegensputteren. Ook werden wij verrast door de collega’s van de CPA welke ons een grote mand aanboden met heerlijke douchegel om na de race ook weer fris te ruiken. Dit was na bijna 24 uur in touw ook echt wel even nodig. In de loop van de dag zijn er meerdere collega’s van ons geweest die ons kwamen  aanmoedigen, erg leuk en het is erg gewaardeerd. Een ieder hartelijk bedankt voor jullie support.

Nu de laatste uurtje waren aangebroken probeerde een ieder zijn rondtijd te verbeteren en zijn aantal rondjes uit te breiden. Het einde van de race kwam in zicht en gezamenlijk hebben de ambuskaters hun kamp weer afgebroken zodat dit niet meer na afloop nog moest gebeuren.

Nadat alle deelnemers om 15 uur gezamenlijk over de finish kwamen  konden we de balans wat betreft onze sportieve prestatie opmaken.

Ambuskates 2 87 ronden

Ambuskaters 5  98 ronden

Ambuskaters 1 107 ronden

Ambuskaters 4 108 ronden

Ambuskaters 3 121 ronden

Totaal= 521 ronden =2136,1 km

Een fantastische prestatie waar wij bijzonder trots op zijn. Na afloop van de race werd er nog een loterij gehouden. De ambuskaters hadden hier ook een groot aantal prijzen voor aangedragen. Zo waren er verschillende prijzen te winnen in de regio haaglanden.

Hier een kleine opsomming:

Hotelovernachting,dinerbonnen,museumbezoek,bijwonen voorstelling mary poppins , etc etc

Na de loterij werd er ook nog een veiling gehouden en hierbij mocht ieder team zijn ingebrachte sponsorgeld gebruiken om een gesponsorde prijs binnen te halen. De ambuskaters hebben hierbij een fantastische prijs binnengehaald, een skateclinic door Jan Maarten Heideman voor 50 personen.

Maar het belangrijkste komt nog. Wat is de opbrengst voor KIKA van 2010?

Er is in totaal 41.800 euro opgehaald voor KIKA.

Hier zijn wij nog het meest trots op.

Als je bedenkt dat de ambuskaters 5 jaar geleden begonnen zijn om geld(4000 euro) op te halen voor KIKA en omdat de organisatie dit zo een goed idee vond en dit omarmt heeft is het fantastisch om te zien dat in 5 jaar tijd het bedrag wat er op gehaald is vertienvoudigt is.

Als we alle bedragen van de afgelopen 5 jaar bij elkaar op tellen dan is er in 5 jaar  meer dan 100.000 euro voor KIKA opgehaald. Iets om bijzonder trots op te zijn! Mede dankzij onze gulle sponsors hebben wij met elkaar dit kunnen bereiken.

Wij willen een ieder die de ambuskaters maar vooral KIKA een warm hart toe draagt hartelijk bedanken voor jullie steun.

Verslag 2009

Vanaf de start om 16:00 uur op vrijdag verreden de deelnemers gedurende 24 uur en door weer en wind op de baan van FlevOnice hun rondjes. Zelfs profsporters zoals marathonschaatser Jan Maarten Heideman reden uit sportiviteit een aantal rondes mee. Helaas werd de wedstrijd heel even stilgelegd ten gevolge van de zware regenval op vrijdagavond. Maar ondanks de zware omstandigheden bleven de deelnemers zeer enthousiast en kon de sfeer niet stuk. Zij werden ondersteund door de gedachte aan het goede doel, de muziek van MoCity, de enthousiaste speaker Jannes Mulder en de aanwezige supporters.Het team van Panorama, onder aanvoering van teamcaptain Rintje Ritsma, verreed de meeste rondjes en werd na afloop gehuldigd. Aansluitend was er een veiling met topstukken, zoals de Tour du Montreal winnaars trui van Kirsten Wild, het schaatspak van Jan Maarten Heideman, een gesigneerd shirt van het Rabo Prowielerteam, schaatskleding van Jorien Voorhuis en een clinic van marathonschaatser en skeeleraar Martijn Kromkamp. De cheque van maar liefst € 25.255,- werd na de veiling in ontvangst genomen door de speciaal afgevaardigde KiKa ambassadeur acteur John Jones.

De Ambuskaters

Verslag 2008

De ambuskaters hebben afgelopen vrijdag en zaterdag weer mee gedaan aan de raps24kika op de prachtige baan van flevonice. 

De Ambuskaters waren met 3 teams (13 skaters) aanwezig en hebben gezamelijk in 24 uur 425 ronden van 2,7 km afgelegd. 
Dit komt neer op 1147 km. 

Dankzij de steun van al onze sponsors,supporters en begeleiding(catering,massage,chauffeur) hebben wij ook dit jaar de race tot een goed eind kunnen brengen. 

De opbrengst van de raps24kika heeft dit jaar een recordbedrag opgeleverd van wel 18.750 euro!! 

Dit gehele bedrag komt ten goede aan de stichting KIKA. 

Namens de ambuskaters en KIKA hartelijk dank. 

De Ambuskaters.

Verslag 2007

Raps24KIKA2007: Een bijzondere prestatie van de ambuskaters.

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2007 is de raps24KiKa verreden op Het Hulsbeek in Oldenzaal. De raps24KiKa is een unieke 24-uurs skate / skeelerwedstrijd voor mensen die in teamverband een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust: een bijzonder goed doel. De opbrengsten van de raps24KiKa werden namelijk geschonken aan Stichting KiKa. De meeste teams kwamen echter niet voor de hoofdprijs, maar slechts voor hun persoonlijke uitdaging en natuurlijk voor KiKa.

De drie teams van de Ambuskaters uit Den Haag deden voor de tweede keer mee. Zij waren het ook die in de editie 2006 met het idee kwamen om de raps24 te gaan rijden voor KiKa. Een idee dat door de organisatie direct enthousiast werd ontvangen, met als resultaat de raps24KiKa 2007. Mede door de koppeling van dit evenement aan het goede doel KIKA was er een verdubbeling van het aantal teams. Vorig jaar waren het nog maar 16 teams en nu 33 teams. De 24 uur verliep voor deelnemers zwaar, de race lag ’s nachts enige uren stil doordat een behoorlijke regenbui het skeeleren onmogelijk had gemaakt. Nadat de baan weer was opgedroogd en de race weer verder kon werd er weer flink doorgereden door de deelnemers. Meerdere persoonlijke records werden er later op de dag door de deelnemers gereden. Met enkele bijzondere live bands en een kanjer van een speaker (Jannes Mulder) werd de sfeer er goed in gehouden.

Zaterdagmiddag 1 september, 16.00 uur. onder luid applaus van de vele bezoekers en supporters bereikten alle 33 teams (bijna tweehonderd mensen) de finish van de raps24KiKa. Mission complete voor de 33 deelnemende teams. Ze zijn geslaagd in hun uitdaging: gedurende 24 uur continu een rijder in de baan. Schade: enkele valpartijen, niet ernstig overigens (de baan was glad geworden door de regen), zere voeten, enkels, kuiten, bovenbenen, rug en armen. Maar met een zeer voldaan gevoel. Winnaar werd het team Raps personeel, die dus hun eigen feestje wonnen. Maar eigenlijk was er maar één winnaar: KiKa! Met liefst € 17.500,- exclusief giften, verkoop van de KiKa-beren en de veiling draagt de raps24KiKa bij aan de weg naar genezing van kleine kankerpatiënten. En da’s toch het allermooiste nieuws van dit weekend. De 18 ambuskaters (drie teams) hebben gezamenlijk in 24 uur 1137 km gereden. Dat geeft de volgende uitslag: -Ambuskaters 1 19de plaats met 195 rondjes wat neerkomt op 450km -Ambuskaters 3 29de plaats met 164 ronden wat neerkomt op 377km -Ambuskaters 2 33ste plaats met 135 ronden wat neerkomt op 310km Dankzij al onze sponsors hebben wij deze race tot een goed einde weten te volbrengen. Deze willen wij dan ook van harte bedanken!

De Ambuskaters