Verslag 2009

Vanaf de start om 16:00 uur op vrijdag verreden de deelnemers gedurende 24 uur en door weer en wind op de baan van FlevOnice hun rondjes. Zelfs profsporters zoals marathonschaatser Jan Maarten Heideman reden uit sportiviteit een aantal rondes mee. Helaas werd de wedstrijd heel even stilgelegd ten gevolge van de zware regenval op vrijdagavond. Maar ondanks de zware omstandigheden bleven de deelnemers zeer enthousiast en kon de sfeer niet stuk. Zij werden ondersteund door de gedachte aan het goede doel, de muziek van MoCity, de enthousiaste speaker Jannes Mulder en de aanwezige supporters.Het team van Panorama, onder aanvoering van teamcaptain Rintje Ritsma, verreed de meeste rondjes en werd na afloop gehuldigd. Aansluitend was er een veiling met topstukken, zoals de Tour du Montreal winnaars trui van Kirsten Wild, het schaatspak van Jan Maarten Heideman, een gesigneerd shirt van het Rabo Prowielerteam, schaatskleding van Jorien Voorhuis en een clinic van marathonschaatser en skeeleraar Martijn Kromkamp. De cheque van maar liefst € 25.255,- werd na de veiling in ontvangst genomen door de speciaal afgevaardigde KiKa ambassadeur acteur John Jones.

De Ambuskaters