Verslag 2007

Raps24KIKA2007: Een bijzondere prestatie van de ambuskaters.

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2007 is de raps24KiKa verreden op Het Hulsbeek in Oldenzaal. De raps24KiKa is een unieke 24-uurs skate / skeelerwedstrijd voor mensen die in teamverband een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust: een bijzonder goed doel. De opbrengsten van de raps24KiKa werden namelijk geschonken aan Stichting KiKa. De meeste teams kwamen echter niet voor de hoofdprijs, maar slechts voor hun persoonlijke uitdaging en natuurlijk voor KiKa.

De drie teams van de Ambuskaters uit Den Haag deden voor de tweede keer mee. Zij waren het ook die in de editie 2006 met het idee kwamen om de raps24 te gaan rijden voor KiKa. Een idee dat door de organisatie direct enthousiast werd ontvangen, met als resultaat de raps24KiKa 2007. Mede door de koppeling van dit evenement aan het goede doel KIKA was er een verdubbeling van het aantal teams. Vorig jaar waren het nog maar 16 teams en nu 33 teams. De 24 uur verliep voor deelnemers zwaar, de race lag ’s nachts enige uren stil doordat een behoorlijke regenbui het skeeleren onmogelijk had gemaakt. Nadat de baan weer was opgedroogd en de race weer verder kon werd er weer flink doorgereden door de deelnemers. Meerdere persoonlijke records werden er later op de dag door de deelnemers gereden. Met enkele bijzondere live bands en een kanjer van een speaker (Jannes Mulder) werd de sfeer er goed in gehouden.

Zaterdagmiddag 1 september, 16.00 uur. onder luid applaus van de vele bezoekers en supporters bereikten alle 33 teams (bijna tweehonderd mensen) de finish van de raps24KiKa. Mission complete voor de 33 deelnemende teams. Ze zijn geslaagd in hun uitdaging: gedurende 24 uur continu een rijder in de baan. Schade: enkele valpartijen, niet ernstig overigens (de baan was glad geworden door de regen), zere voeten, enkels, kuiten, bovenbenen, rug en armen. Maar met een zeer voldaan gevoel. Winnaar werd het team Raps personeel, die dus hun eigen feestje wonnen. Maar eigenlijk was er maar één winnaar: KiKa! Met liefst € 17.500,- exclusief giften, verkoop van de KiKa-beren en de veiling draagt de raps24KiKa bij aan de weg naar genezing van kleine kankerpatiënten. En da’s toch het allermooiste nieuws van dit weekend. De 18 ambuskaters (drie teams) hebben gezamenlijk in 24 uur 1137 km gereden. Dat geeft de volgende uitslag: -Ambuskaters 1 19de plaats met 195 rondjes wat neerkomt op 450km -Ambuskaters 3 29de plaats met 164 ronden wat neerkomt op 377km -Ambuskaters 2 33ste plaats met 135 ronden wat neerkomt op 310km Dankzij al onze sponsors hebben wij deze race tot een goed einde weten te volbrengen. Deze willen wij dan ook van harte bedanken!

De Ambuskaters