Verslag 2010

3 en 4 september 2010 hebben de ambuskaters alweer voor de vijfde keer meegedaan aan de raps24kika. Een lustrum.

Om dit kracht bij te zetten hebben de ambuskaters geprobeerd om met zoveel mogelijk teams aan de start te verschijnen. Een hele organisatie welke door het bestuur van de ambuskaters ter hand is genomen. Dit konden wij niet alleen, naast de 5 teams waren er ook een cateringteam,en een ondersteuningsteam en een fotoregistratie team.

De doelstelling van de ambuskaters is om zoveel mogelijk geld op te halen voor KIKA. Daarom is er aan iedereen die meedeed aan de raps24kika een fysieke bijdrage en een geldelijke bijdrage gevraagd. Van deze bijdrage is het vervoer,eten en verblijf daar betaald.

Vrijdag ochtend om 7 uur 30 verzamelde de ambuskaters aan de ambulancepost op de waldorpsstraat. Hierbij werden naast ieders persoonlijke uitrusting de spullen in de bus geladen en werd de ggd ambulance welke meeging die kant op ingeladen. Hiernaast was er ook nog een witte kruisbus met wel 3 tenten en een cateringcamper.

Om 8 uur 45 vertrokken de ambuskaters in colonne richting Biddinghuizen. Rond de klok van 11 uur kwamen wij aan en werden wij hartelijk door het ambuskaters team uit flevoland en de organisatie van de raps24kika ontvangen. De organisatie had voor ons de beste plek gereserveerd!

Na aankomst hebben we gezamenlijk ons kampement opgebouwd. Dit kampement zag er al zeer indrukwekend uit. 2 slaaptenten met stretchers, 1 massagetent, 1 zeer grote partytent, 1 witte kruis bus een ggd ambulance en een camper. Om 12 uur was het kamp klaar en konden wij ons voorbereiden op de start. Dit bestond uit het inschrijven van de teams door de teamcaptains waarbij een ieder een transponder kreeg voor de ronderegistratie en het klaarmaken van de skates en kleding. Daarnaast werd de strategie voor de race besproken. Door een ieder werd al even de prachtige baan van Flevonice getest en hij lag er weer super bij. De afstand van het rondje was alleen wat groter dan voorgaande jaren en dat was even wennen voor ons. Ipv  2,7 km was het rondje  4,1 km.

Ieder ambuskate team kreeg een door onze sponsor Rollerwave (alweer voor de vijfde keer) aangeboden shirt uitgereikt. Ieder team zijn eigen kleur en met een mooi plaatje en tekst van KIKA en de ambuskaters. Daarnaast kreeg een ieder een persoonlijke bidon uitgereikt, welke gevuld kon worden met heerlijk gekoeld water dankzij een van onze sponsors.

Het cateringteam was ondertussen ook niet stil blijven zitten en verzorgde een heerlijke broodmaaltijd. De masseurs werden ingeschakeld om de spieren alvast los te maken en menig rolletje tape werd gebruikt om ons strak aan de start te laten verschijnen.

Om 15 uur mochten we dan eindelijk beginnen. Na het startschot van Jan maarten Heideman vertrokken in totaal 42 teams aan de raps24KIKA. De race is een estafette race wat betekent dat er van het team altijd een iemand in de baan  moet zijn en doormiddel van een estafettestokje werd er steeds in de wisselzone gewisseld.

Dit jaar waren de weergoden ons eindelijk eens goed gezind waardoor er heerlijk hard gereden kon worden op een droge warme en bijna windstille baan. Terwijl de ambuskaters op de baan hun rondjes reden werden zij luidkeels aangemoedigd door de rest van het team.

Het cateringteam had voor een ieder een heerlijke macaronimaaltijd voorbereid bij de brandweercollega’s van de dedemsvaartweg en deze werd goed ontvangen door de ambuskaters! Rond 21 uur trad de duisternis en ook wel de koude in. Maar door de goede baanverlichting en terras verwarmers welke voorzien waren door gesponsord gas hadden wij hier weinig last van.

De masseurs begonnen nu toch wel overuren te draaien,een blaartje hier een pijntje daar of gewoon even de spieren soepel maken het was super dat je dit allemaal in ons eigen kamp kon laten doen. In de nachtelijke uren werd door een aantal van ons even snel een stretcher gebruikt om toch nog wat te rusten maar het merendeel bleef wakker en moedigde elkaar de nacht door. In de nacht werden de ambuskaters weer verblijd met een heerlijk warm soepje door het cateringteam. Het cateringteam had het dit jaar weer prima voor elkaar, als jet klaar was met je ronde stond er altijd van alles te eten en te drinken en had je ergens trek in dan werd het voor je geregeld.

Om 7 uur werd het weer licht en gelukkig kwam het zonnetje ook weer op. Dit gaf echt prachtige plaatjes en het was geen straf om dan met een  mp3 speler op door de polder te skaten. We werden blij verrast door Sandra en Ingrid van de CPA (of MKA??)  die al heel vroeg van huis zijn gegaan om voor alle ambuskaters pannenkoeken te bakken. Dames bedankt! Dit was een prima bodem om de rest van de race tot een goed eind te brengen.

Om 8 uur werd het massageteam afgelost door 2 verse masseurs. De dames konden nog flink aan de bak daar bij menigeen de spieren toch wel wat gingen tegensputteren. Ook werden wij verrast door de collega’s van de CPA welke ons een grote mand aanboden met heerlijke douchegel om na de race ook weer fris te ruiken. Dit was na bijna 24 uur in touw ook echt wel even nodig. In de loop van de dag zijn er meerdere collega’s van ons geweest die ons kwamen  aanmoedigen, erg leuk en het is erg gewaardeerd. Een ieder hartelijk bedankt voor jullie support.

Nu de laatste uurtje waren aangebroken probeerde een ieder zijn rondtijd te verbeteren en zijn aantal rondjes uit te breiden. Het einde van de race kwam in zicht en gezamenlijk hebben de ambuskaters hun kamp weer afgebroken zodat dit niet meer na afloop nog moest gebeuren.

Nadat alle deelnemers om 15 uur gezamenlijk over de finish kwamen  konden we de balans wat betreft onze sportieve prestatie opmaken.

Ambuskates 2 87 ronden

Ambuskaters 5  98 ronden

Ambuskaters 1 107 ronden

Ambuskaters 4 108 ronden

Ambuskaters 3 121 ronden

Totaal= 521 ronden =2136,1 km

Een fantastische prestatie waar wij bijzonder trots op zijn. Na afloop van de race werd er nog een loterij gehouden. De ambuskaters hadden hier ook een groot aantal prijzen voor aangedragen. Zo waren er verschillende prijzen te winnen in de regio haaglanden.

Hier een kleine opsomming:

Hotelovernachting,dinerbonnen,museumbezoek,bijwonen voorstelling mary poppins , etc etc

Na de loterij werd er ook nog een veiling gehouden en hierbij mocht ieder team zijn ingebrachte sponsorgeld gebruiken om een gesponsorde prijs binnen te halen. De ambuskaters hebben hierbij een fantastische prijs binnengehaald, een skateclinic door Jan Maarten Heideman voor 50 personen.

Maar het belangrijkste komt nog. Wat is de opbrengst voor KIKA van 2010?

Er is in totaal 41.800 euro opgehaald voor KIKA.

Hier zijn wij nog het meest trots op.

Als je bedenkt dat de ambuskaters 5 jaar geleden begonnen zijn om geld(4000 euro) op te halen voor KIKA en omdat de organisatie dit zo een goed idee vond en dit omarmt heeft is het fantastisch om te zien dat in 5 jaar tijd het bedrag wat er op gehaald is vertienvoudigt is.

Als we alle bedragen van de afgelopen 5 jaar bij elkaar op tellen dan is er in 5 jaar  meer dan 100.000 euro voor KIKA opgehaald. Iets om bijzonder trots op te zijn! Mede dankzij onze gulle sponsors hebben wij met elkaar dit kunnen bereiken.

Wij willen een ieder die de ambuskaters maar vooral KIKA een warm hart toe draagt hartelijk bedanken voor jullie steun.