Verslag 2017

Het eerste weekend van september, al 12 jaar op rij, skaten de Ambuskaters 24 uur lang om geld in te zamelen voor het goede doel KiKa. Dit jaar was de opbrengst voor het eerst ruim boven de ton!

Wie zijn de Ambuskaters eigenlijk? Twaalf jaar geleden ontstond, naar aanleiding van de erg zieke dochter van een collega, het idee om mee te gaan doen aan een uniek evenement om KIKA te steunen. Ambulance collega’s van de GGD Den Haag, Ambulancezorg Zoetermeer en Witte Kruis namen deel aan de RAPS24. Een 24uurs skate-evenement in Oldenzaal waarbij teams in estafette vorm 24 uur skaten voor de meeste en snelste rondjes. Voor geoefende skater dus. Daar kwamen de Ambuskaters… een (klein) beetje geoefend, een beetje kunnen skaten en met vooral een heleboel gezelligheid en energie om veel geld in te zamelen voor KIKA. De organisatie van de RAPS24 vond het initiatief van de Ambuskaters zo mooi, dat het evenement werd gedoopt tot de RAPS24KIKA. Het gehele evenement ging in het teken van geld inzamelen voor KIKA staan. De energie binnen de ‘harde kern’ van de Ambuskaters was zo hoog dat in 2009 de Stichting Ambuskaters werd opgericht. De verkoop van loten, zoals bij de meeste collega’s wel bekend is, is een grote bron van inkomsten. Van de loten, die worden verkocht á €2,50 per stuk, gaat de volledige opbrengst naar KIKA. Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen gevallen op de loten die zijn verkocht door de Ambuskaters, dus check je lotnummers goed op 24kika.nl. Eén van de oprichters van de Ambuskaters is Anjo, een oud collega van de GGD. Anjo is helaas afgelopen voorjaar overleden. Anjo leefde voor het skaten, leefde om te ‘knallen’ voor KIKA. Ter nagedachtenis werd het veld waar jaarlijks ons skate-kamp staat, benoemd tot “Anjo’s veld”. Anjo heeft niet alleen zijn neef, maar ook zijn hele familie zo gek gekregen om met ons mee te skaten voor KIKA. Onder de vlag van de Ambuskaters skaten collega’s van de RAV Haaglanden, zorginstellingen, EHBO-verenigingen, politie, brandweer en Veiligheidsregio Haaglanden. Allemaal met maar één doel voor ogen: KIKA steunen.  Afgelopen jaar Bij de Ambuskaters gaan gezelligheid en sportiviteit hand in hand. Afgelopen editie skaten we met 4 teams en konden we rekenen op een grote groep supporters en lieve mensen die ons gedurende de 24 uur heel goed verzorgden. Op vrijdag 1 september klonk om 15:00 uur het startschot en flink aangemoedigd begonnen de eerste skaters met hun rondes.

De training van de meeste had bestaan uit het afstoffen van de skeelers een dag voor vertrek, dus het was wel weer even wennen. Maar als Ambuskaters ga je natuurlijk geen enkele uitdaging uit de weg en na het eerste rondje zat de slag er bij iedereen alweer goed in. 24 uur én veel gezelligheid en support verder kwamen alle Ambuskaters over de finish, wat een prestatie! Alle voorbereiding, het verkopen van loten, het skaten en het zweten waren zeker niet voor niks. Het geweldige evenement heeft maar liefst een bedrag van € 101.741,75 opgebracht voor KIKA!

Namens de Ambuskaters willen we alle mensen die loten hebben gekocht, alle sponsoren, Onlineskateshop, Sport2000 Naaldwijk, Krijn Pronk groente en fruit, de RAV Haaglanden, GGD Haaglanden, Gemeente Den Haag, Landelijke eenheid Politie en Brandweer Haaglanden, en nog vele andere bedanken voor de steun financieel en materieel die we hebben gekregen!

Op naar volgend jaar, skate je ook gezellig met ons mee? Voor informatie ambuskaters@gmail.com