Verslag 2014

24 KIKA 2014
Deelnemers
Ambuskaters 1
Ambuskaters 2
Ambuskaters 3
Ambuskaters 4
Ambuskaters 5 (catering, logistiek en massage)

Op donderdag 4 september zijn de 2 kwartiermakers Richard van der Wal en Anjo van der Linden vooruit gestuurd richting Flevonice om de basis van de ambuskaters veilig te stellen.
Nadat zij hun tentje hadden opgezet en 2 voorstellingen van cabaretier Micha Westheim hadden bekeken konden zij zich niet meer inhouden en toch de stoute skeelerschoenen aangetrokken om 1 rondje over een geheel onverlicht parcours te rijden met alleen een lampje op het voorhoofd.
Na heerlijk geslapen te hebben in de tentjes zagen zij tijdens het ontbijt hoe druk de organisatie al bezig was met het prepareren van het parcours.
Langzamerhand druppelen andere teams binnen en gaan hun basis opzetten.
Het konvooi van de ambuskaters is onderweg. Om 10:30 uur horen we de ambulance, het konvooi is gearriveerd. Zoals we gewend zijn van de ambuskaters is de basis in korte tijd opgebouwd. De klok gaat richting 15 uur en dit jaar staat er een wereldrecordpoging op het menu namelijk het langste rijdende skeelerlint. Dit houdt in met zoveel mogelijk skeeleraars, skaters en rolschaatsen achter elkaar over de 400 meterbaan.
En jawel het is alle deelnemers gelukt dit wereldrecord te verbreken, dit kunnen de ambuskaters op hun CV bijschrijven. Niet alleen voor dit goede doel wordt er door alle deelnemers samengewerkt ook voor dit record.
Nu gaat het spannend worden langzaam gaat de richting 16 uur, de officiële start van 24kika 2014. Hier hebben de teams opgewacht, de deelnemers maken zich klaar om van start te gaan, 1 gezamenlijk doel, dat is KIKA en persoonlijke doelen.
16 uur, het begint weer, 24 uur lang.
De eerste rijder begint aan zijn/haar eerste ronden. De volgorde van rijders bepaalt het team zelf. De catering gaat beginnen met de innerlijke mens en bereidt o.l.v. van Patrick en zn. een heerlijke maaltijd voor, er staat zelfs een rij voor het restaurant.
De schemering komt ,de duisternis volgt, de ambuskaters gaan door. Dit jaar doen er nog meer kinderen van de ambuskaters, officieel, mee. Geweldig zo enthousiast hoe zij mee doen en dat voor andere kinderen. De ambuskaters hadden wel de regel, kinderen om 1 uur ’s nachts de bedstede in en pas om 7 uur weer de skeelers aan.
En dan valt de nacht, speaker is gaan slapen, Flevonice is stil, alleen rollende wieltjes. Persoonlijk vind ik het zo mooi in de nacht je rondjes rijden, muziekje op en gaan. Stoelen met welbekende gele dekens onder de terrasverwarmers. Er wordt geslapen, er wordt gepraat, gemasseerd en gekookt en Blom was relaxed ’s nachts en dat scheelt.
Henk Boer is bezig de 200 km te gaan halen, Ernesto heeft last van zijn enkels maar bikkelt door. Ik baal als ik weer moet want ik lig zo lekker, Eduard probeert ’s nachts zijn zoons in te halen qua ronden omdat die dan moeten slapen, erg makkelijk Eduard. Blom probeert Jake in te halen ’s nachts. De oude garde ambuskaters gaat bijna ingehaald worden door de nieuwe aanwas.
Maarten, Koen, Lisa, Joey Renske en Jake gaan nu al voor de 50km. Nick heeft vader Patrick nu al ingehaald.
De oude garde mag zich gelukkig prijzen dat die de regels maken en de kleintjes er zich aan moeten houden dus kunnen we ze in de nacht inhalen.
Rond 4 uur in de nacht kwam er de mist , ik vond het mooi om daar in te skeeleren dat gaf en had een soort mysterie, mooi om daar in te rijden.
En dan komt het, het wordt licht, zon komt op, Flevonice komt weer tot leven. Mensen gaan richting douches, je ziet de deelnemers weer rijden, er wordt ontbeten. De speaker pakt zijn microfoon weer, roept de laatste tussenstanden door.
Anouk arriveert en traditiegetrouw worden er weer heerlijke pannekoeken gebakken, dit om de ambuskaters nog wat extra energie te geven voor de laatste 8 uurtjes die dan zijn ingegaan.
Tijdens deze laatste uurtjes wordt het 24 uurs kamp langzaam afgebouwd, wat nog nodig is blijft staan. Langzaam tikt de klok naar 16 uur en een kleine maar hevige regenbui mag onze pret niet drukken we gaan gewoon door.
De ambukids krijgen de laatste ronden de overhand, willen hun doel bereiken, Jake heeft een treintje met opperambuskater Michel, Joey wil de 50 km gaan halen, Lisa wil vader Henk evenaren, Maarten en Koen lachen vader Eduard uit.
De laatste ronden beginnen, dit was voor de oude garde wel weer prettig, het thema dit jaar was 007 , James Bond. En wij ambuskaters hadden Bond Girls. En daar zijn we zuinig op, ja jaloerse blikken van de andere teams.
Dan is er de finish, de ereronde alle teams gaan 1 voor 1 over de finish worden ingehaald als helden zoals altijd alle ambuskaters als laatste team.
De ambuskaters zijn dit begonnen voor KIKA en Blom heeft ervoor gezorgd dat het evenement geworden is wat het nu is.
2015 gaan er een aantal ambuskaters dit voor het 10de jaar doen. Ik hoop op meer teams voor het goede doel.
Ik ga uitkijken naar 2015, ik wil iedereen weer zien in 2015, ik wil Henk de 200km zien skeeleren, ik wil Rob weer zien dus Henk doe je best om hem over te halen, ik wil zien zien dat de oudere garde de jonkies voorblijft wat ik vooral wil zien is dat we met zijn allen meer geld ophalen voor KIKA en ja ik heb al een thema voor 2015.